font-del-bosc

Un lloc frondós dels Ports

En un paratge frondós i majestuós dels Ports hi ha una font molt singular. És la font del Bosc Negre. Està situada al barranc de Conca, davall del coll de l’oncle Carabasses. És un racó que emana una energia particular. L’aigua d’aquesta font raja lliure i carregada de vitalitat.

Però compte! Si volem viure la màgia del lloc una norma bàsica serà acudir-hi amb respecte, sense fer sorolls ni embrutar el seu entorn.
És un indret que paga la pena de visitar. Beure de l’aigua sana de la font del Bosc Negre és tot un privilegi. I també esdevé molt terapèutic quedar-si una estona en silenci i carregar-se de l’energia vitalitzant del lloc. Però compte! Si volem viure la màgia del lloc, una norma bàsica serà acudir-hi amb respecte, sense fer sorolls ni embrutar el seu entorn.

Un líquid preuat per a la gent d’abans

Abans als Ports hi havia fonts naturals escampades per tot el massís. La gent que habitava la muntanya les mantenia netes i les usava amb finalitats diverses. Pels ramaders era necessari trobar aquestes fonts per poder abeurar els ramats. Al voltant de la font hi posaven bassis fets amb troncs d’arbres.

També als vianants que travessaven les muntanyes dels Ports els anava bé trobar-se fonts amb aigua brollant. Paraven a fer el trago i un desitjat descans. I sobretot a l’estiu els resultava molt adient i també reconfortant parar-se en una font d’aigua fresca situada en un entorn ombrívol.

Antics llocs de culte

Antigament els llocs on hi havia una font natural rajant envoltada de natura podien ser idonis per fer-hi rituals o cultes de caràcter naturalista. Existien diverses creences que revelaven un respecte a les aigües d’aquests tipus de fonts. Podien ser llocs freqüentats per nimfes que realitzaven una mena de dansa al voltant de la font. Amb els seus moviments magnètics impregnaven les aigües de la font de gràcia i virtut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad