Encant poderós

Els Ports transmeten un encant poderós. Als llocs més alts la llum solar es filtra a través dels esplendorosos boscos. Des de la mola de Cati els paisatges de muntanyes i valls circumdants esdevenen una autèntica teràpia visual. Diversos senders i camins travessen la mola. Hi ha miradors magnífics.

Mirant cap a llevant destaca imponent el Mont Caro. Majestuós s’alça el seu cim de màxima altitud del conjunt muntanyós dels Ports: 1442 m. També s’albiren el coll de Pallers, la mola de Boix i Serrassoles.

Mirant cap a llevant destaca imponent el Mont Caro.

A la mola de Catí també hi podem descobrir la cova Cambra, espectacular, situada en un indret amb certs aires de misteri. També hi abunden avencs i alguna roca foradada.

Una reserva forestal històrica

La mola de CatI des del segle XIV fou una reserva forestal especifica. Els troncs dels seus arbres servien per abastir el Pont de Barques de Tortosa. De fet al llarg de la història la fusta extreta dels Ports ha tingut moltes utilitats. Així, per exemple, en època dels àrabs s’exportaven pins dels Ports cap al sud de la Península. S’utilitzaven per fer grans construccions de al-Àndalus. I a la Edat Mitjana també se’n transportaven cap a Barcelona, Mallorca, València i Nàpols, per a la construcció de grans edificis.

 

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad