Paratges amb biodiversitat

A la vessant meridional del Parc Natural dels Ports hi ha paratges naturals amb una gran biodiversitat. Alguns d’aquests indrets estan dintre del terme municipal d’Alfara de Carles. Són zones dels Ports d’una gran potència paisatgística.

En aquest sector meridional hi ha la vall del Toscar, un indret envoltat d’altives muntanyes. El lloc és frondós amb abundants deus d’aigua. Les més vistoses són anomenades font dels “xorros”. En aquest indret hi ha el barranc de la Conca i molt a prop el bosc Negre. També hi podem trobar les ermites de Sant Julià i de Santa Magdalena. Encimbellat en un turó hi ha les restes del que fou un important castell medieval d’origen islàmic: el castell de Carles. A la part alta del barranc de la Conca hi ha la cova Pintada amb restes de pintures rupestres i de gravats, difícils de trobar.

Antics senders de muntanya

Des del Toscar diversos senders s’enfilen muntanya amunt. Són camins molt agradables que a mesura que guanyen alçada esdevenen autèntiques talaies amb vistes precioses del territori circumdant.

Diversos itineraris permeten conèixer de primera mà tots aquests entorns naturals de gran bellesa. S’hi gaudeix de valent de la natura i al mateix temps s’hi pot descobrir els importants valors mediambientals. 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad