Una excursió pels Ports d'Horta de Sant Joan

La cara amable de l’hivern

A l’hivern, quan a nivell climatològic regna l’anticicló, pujar a la muntanya pot esdevenir una experiència inoblidable. Els freds de primera hora es van apaivagant a mesurar que el sol va enviant la seva calentoreta. L’ambient es va fent agradable i caminar pels senders de la muntanya és tot un privilegi. Si a més són dies de boires baixes i pugem als cims alts, els panorames que s’albiren són espectaculars. Veure el territori cobert pel mar de boira et deixa en silenci. T’omple de bones sensacions.

Uns dies ideals als Ports d’Horta de Sant Joan

Uns dies d’aquestes característiques els vam poder viure a les vacances de Nadal i Cap d’any de 2016. Vam estar caminant per les valls i muntanyes dels Ports d’Horta de Sant Joan (Terra Alta). Vam tenir uns dies en que un potent anticicló era amo i senyor de la península. Per tant, això ens va permetre de gaudir d’un temps excel·lent durant el dia. Quan començàvem a caminar a les valls tot era ben gelat i el fred es notava de valent. Però cap a les hores centrals del dia la temperatura es tornava molt agradable.

Una bona experiència a sumar

La muntanya era inundada per la magnífica lluminositat hivernal. Caminant pels senders respiraven l’aire oxigenat dels boscos. Les vistes que podíem albirar ens mostraven els paisatges amb gran nitidesa. I quan arribàvem dalt dels cims, l’espectacle ens desbordava. La Terra Alta i el Baix Aragó, tot cobert per la boira, semblava un mar blanquinós.

Vam poder gaudir moltíssim d’aquestes impressionants panoràmiques. I també ens van captivar els magnífics paisatges muntanyencs que ofereixen els Ports d’Horta de Sant Joan. Van ser uns dies inoblidables, plens de regals de natura, i un cop més vam poder compartir una bona experiència Catsud.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad