EXCURSIONS HIVERNALS

Cercant els dies adients

L’hivern ens ofereix variades possibilitats per gaudir de la baixa i mitjana muntanya. Només cal triar els dies adients. Quan volguem fer excursions hivernals sempre evitarem al màxim la meteorologia adversa. En aquest sentit cal ser curosos, seguir les prediccions del temps i abstenir-se d’anar a la muntanya davant pronòstics de temps complicat.

Si els pronòstics són bons també caldrà tenir molt en compte d’anar-hi ben equipats quant a roba, calçat, aliments, etc. I també en bon estat de salut. Caminant el fred es fa passar. A l’hivern triarem itineraris no molt llargs que es puguin ajustar a la poca durada del dia. Sempre serà recomanable tenir previst acabar l’activitat unes dues hores abans de la posta del sol. Són normes de sentit comú que aplicarem sempre.

Bones experiències a l’hivern

excursions hivernalsTot i que hivern és sinònim de fred i mal temps a la muntanya també et pot mostrar les seves cares amables. Les excursions hivernals també et permeten viure bones experiències. En dies clars els paisatges es presenten cristal·lins. Respirant l’aire pur de la muntanya ets sent vivificat. El silenci i la pau més profunds que mai impregnen la muntanya d’una calma benefactora. Per tant, arribes a casa ben renovat. I una activitat rellevant és pujar a la muntanya després que hagi passat una nevada. És tota una vivència que et deixa un bon record.

I de vegades també a l’hivern pots tenir dies primaverals que et permeten gaudir de la suavitat del clima. Fins i tot darrerament hem pogut veure alguns dies amb unes temperatures altes, anormals per l’època.

Els bons records sempre perduren

excursions hivernalsEls amics i amigues de Catsud tenim present bons records d’un grapat de rutes hivernals realitzades en aquests darrers anys. Pel Montsant, pels Ports, per Cardó, per Llaberia, per Tivissa, per les Muntanyes de Prades, per Miramar, etc. etc. He volgut fer un recull d’algunes imatges escollides de l’arxiu. Són un botó de mostra de les moltes excursions que hem tingut la sort de compartit plegats. Sens dubte rememorar tots aquests bons moments compartits és motiu de satisfacció. Endavant!