Jocs a la natura

Recuperant els jocs a la natura

Les activitats lúdiques a la natura ens aporten beneficis per a la nostra salut. A l’edat adulta minva la facultat de jugar. Sembla que la vida ens vagi robant aquesta capacitat tan interessant i saludable. I més en els temps actuals immersos en el món digital, el qual ens ocupa molt del nostre temps. Per tant, és essencial recuperar, ni que sigui de tant en tant, l’activitat del joc amb familiars, amics o persones afins que podem trobar en activitats organitzades.

JOCS A LA NATURA

Jugant recuperem la frescor de la infància i per uns moments deixem de mirar les coses amb tanta rigidesa mental. Per tant, a l’edat adulta ens interessa mantenir la capacitat del joc. I si ho combinem amb altres hàbits saludables, millor que millor.

Un hàbit saludable 

El joc ens manté actius física i mentalment, ens renova i també ens amplia la manera de veure les coses. Les nostres neurones es mantenen actives. A més esdevé una manera distesa de relacionar-nos amb els altres. I com no, és una bona activitat per compartir moments d’alegria i satisfacció.

Per tant, de la mateixa manera que procurem tenir una dieta saludable o fer activitats físiques per mantenir-nos saludables, també ens cal incloure el joc com un hàbit positiu. Ens interessa crear el nostre «jardí dels jocs».

Per tant, de la mateixa manera que procurem tenir una alimentació sana o fer activitats físiques per mantenir-nos saludables, també ens cal incloure el joc com un hàbit positiu.

Les possibilitats de fer jocs són força àmplies. Podem fer jocs a l’aire lliure però també a casa amb la família. De vegades va bé apagar tots els dispositius electrònics i practicar el joc. D’aquesta manera creem un nou «espai» dintre de la nostra rutina diària que ens aporta aires renovats.

Jocs per a tots 

JOCS A LA NATURA

El joc per a adults combinat amb un exercici físic moderat com caminar per entorns naturals fa que augmenti la seva potencialitat benefactora. Amb el joc mirem les coses de manera més positiva i ampliem els nostres horitzons.

El repertori de jocs per a adults que es poden fer a la muntanya o al camp és inacabable. No calen gaires recursos. Podem fer jocs creatius, jocs d’aprenentatge de la natura, jocs tradicionals, jocs divertits per passar-s’ho bé, etc. Sempre que a les sortides de Catsud hem fet activitats amb jocs, ha estat una experiència que les persones participants han valorat positivament. Per això, continuarem treballant per elaborar i oferir nous jocs per a adults combinats amb sortides a la natura.

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad