excursions pels ports

Els Ports són l’espai natural més important del sud de Catalunya. Amb una superfície de 350 quilòmetres quadrats va ser declarat parc natural l’any 2001. Els Ports es localitzen a la zona de confluència entre la Serralada Prelitoral Catalana i el Sistema Ibèric.

El relleu d’aquest espai és força abrupte, sobretot pel vessant marítim, on les moles, puntes i penyes s’aixequen vertiginosament. El massís dels Ports és, en realitat un conjunt de serres amb la part més elevada de 1441 m assolida al cim del Mont Caro.

El Parc Natural dels Ports és un autèntic paradís pels amants de la natura i del senderisme. Us presentem 6 idees d’excursions pels ports per gaudir de valent de la natura i també del paisatge.

1 LA MOLA DE CATI

La caminada plàcida que t’omplirà de vitalitat!
A la mola de Cati els camins i els senders transcorren per dintre de boscos de pi roig. Les vistes de muntanyes i valls del voltant són un regal per a la vista. S’hi pot trobar una cova espectacular. A més és una bona proposta per gaudir d’una bona perspectiva del Mont Caro.

2 LA CRESTA DE MARTURI I LA MOLA DE BOIX

Els paisatges dels Ports que més t’impressionaran!
En aquest indret trobaràs una de les cares més abruptes i colpidores dels Ports. Es tracta d’un lloc per fruir de valent amb els paisatges més feréstecs. Des de dalt la mola del Boix les vistes dels Ports s’amplien a totes bandes destacant el cim del Caro.

3 LA PUNTA SERENA I LA VALL D’UIXÓ

La descoberta imprescindible! Els racons més originals dels Ports!
Aquesta és una de les excursions pels Ports per deixar-te impressionar del fastuós espectacle de muntanyes i valls. La munió de muntanyes d’aquest racó dels Ports transmeten una força extraordinària. A més és un lloc on es pot respirar profundament l’aire fresc de la muntanya.

4 VALL I CIMS DE FRANXO

Endinsa’t en un paratge poc conegut amb un gran atractiu!
En aquests paratges els paisatges naturals resplendeixen mostrant la seva vitalitat. Des dels alterosos cims de Franxo les emocions potents estan assegurades. Són un punt privilegiat per albirar des de les altures a les magnifiques roques de Benet.

5 LA COSCOLLOSA

T’imagines una talaia natural amb panoràmiques esplèndides? Des de la Coscollosa gaudiràs d’un espectacle natural inoblidable!
La Coscollosa és un magnífic mirador natural on es pot contemplar la majestuositat dels Ports. Així com una bona extensió de territori de les Terres de l’Ebre. Mirant cap al sud el color blau mediterrani t’alegrarà la vista. Els entorns de la Coscollosa emanen una bellesa serena.

6 EL BOSC NEGRE I EL COLL DE CARABASSES

Deixa’t meravellar per la natura dels Ports!
Aquesta idea et transportarà fins a un racó natural d’un luxe extraordinari. El bosc negre i la seva captivadora font t’ompliran de bona energia. Un sender molt antic et portarà fins el coll de Carabasses per tal de gaudir d’unes vistes impressionants.

Caminar pels Ports, admirant la seva natura, t’omplirà de bones sensacions. Els seus variats i suggestius paisatges et transmetran alegria i tranquil·litat. En definitiva podràs gaudir de les seves belleses naturals i de la seva energia vital. Tot plegat es traduirà en una bona experiència saludable.

Aquestes excursions pels Ports són aptes per a persones que ja estan acostumades a caminar per la muntanya. Per tant, algunes requereixen un esforç físic exigent. A wikiloc trobareu diversitat de rutes en els llocs mencionats. Finalment mencionar que sempre és aconsellable contractar el servei d’un guia de muntanya local.

 

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad