terra paisatges

priorat terra paisatgesLa comarca del Priorat és terra de paisatges. Paisatges nets, ben conservats. Són paisatges culturals que transmeten diversitat de valors. Quan la climatologia interactua, el paisatge pren formes diferents. És quan apareixen els moments únics.

És el cas d’un dels tipus de paisatges més bells que ens ofereix l’hivern. Al Priorat, comarca de muntanyes i turons, les boires baixes provinents de l’Ebre inunden depressions i valls. Vistes des de la part alta de la vessant meridional de la Serra de Montsant ofereixen un bon espectacle visual. Les imatges transmeten una bellesa serena, una quietud profunda. Per a l’observador esdevé una autèntica pau per a l’esperit.

Per això, si decidim pujar dalt la Serra Major en dies d’hivern anticiclònics podem tenir la sort de trobar-nos amb un bon regal. Mirant cap al sud podem albirar un paisatge encisador protagonitzat per les boires movent-se lentament. Els colors blaus de les muntanyes i els blancs de les boires ens transmetran puresa, calma i confiança. Si mirem cap al nord, sempre i quan la visibilitat sigui bona tindrem la sort d’albirar els cims emblanquinats dels Pirineus.

I a més respirant conscientment els aires nítids de la muntanya santa també gaudirem d’una bona teràpia saludable. L’esforç físic de la pujada haurà valgut la pena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad