pont-vell-cabaces

El Pont Vell es troba situat a 2 km. a ponent del poble de Cabacés (Priorat), al costat del mas de la Mora, al riu Montsant.  Està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. Se tracta d’una obra d’època medieval -segle XII o segle XIII-.

És un típic pont d’arcades i esquena d’ase amb 3 boques. És un pont romànic, si bé es creu que els romans molt abans ja en van bastir un, perquè el lloc era un pas important. Abans aquest pont el coneixia sota el nom del pont romà.

Està reforçat amb quatre contraforts a manera de tallamars, amb una longitud de 38 m. i una amplada de 3 m. Alguns carreus són marcats amb senyals de picapedrer. Les perforacions quadrades són els encaixos de la bastida aixecada per la construcció del pont.

El Pont Vell està situat en un paratge molt tranquil envoltat de vegetació del riu Montsant. És un entorn idíl·lic on poder passar una estona agradable en contacte amb la natura.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad