Cales de Menorca

La joia de les Balears

Menorca declarada Reserva de la Biosfera l’any 1993, és la més oriental i septentrional de les Illes Balears. A més l’any 1999 es va crear la Reserva Marina del Nord de Menorca. L’estat de conservació de l’illa és excepcional. Per exemple, ofereix als visitants una gran varietat i qualitat d’ambients. I també una riquesa paisatgística de primer ordre.

Diversos factors han permès que l’illa no hagi patit les agressions urbanístiques desmesurades d’altres illes de les Balears. Un factor determinant ha estat el model de territori que han sabut defensar els menorquins i menorquines a través de les mobilitzacions dutes a terme anys enrere.

El seu llegat històric és d’una gran trajectòria i vàlua. Enclavada al centre de la Mediterrània occidental, Menorca ha estat al llarg de la història una illa estratègica. Són molts els pobles i cultures que han passat per l’illa i han deixat la seva petjada. La notable concentració de monuments prehistòrics és força eloqüent. La toponímia i també el caràcter de la gent autòctona transmeten una riquesa cultural que respon al seu ric passat històric.

Sens dubte, Menorca sorprèn i atrau. Per tant, són moltes les coses que fan que sigui una illa que enamora i que mai s’oblida. Finalment. direm que amb aquest post obrim una nova secció amb un recull de les boniques i encisadores cales menorquines. Comencem per algunes del nord de l’illa.

Cala Pregonda

cales de menorca

Cala Pregonda (Es Mercadal) és una de les cales més conegudes i també més apreciades de l’illa. Presenta arenes gruixudes de colors vermellosos i daurats. Té un sistema dunar format per un sol cordó paral·lel a la línia de costa i algunes construccions a peu de platja. Uns illots que la protegeixen de l’onatge li donen un encant singular. Finalment i com a  a curiositat podem dir que va ser la portada de dos discs de Mike Olfield.

 

Cala Barril

cales de menorca

Cala Barril (Es Mercadal) és una platgeta aïllada i solitària. Té forma allargada i està associada a dos torrents que drenen les seves aigües en aquest punt. La platja està formada per arenes gruixades a la zona de batuda d’onatge i també de còdols arrodonits a la part més alta.

 

Cala Calderer

Cala Calderer (Es Mercadal) és una platja de petites dimensions. Destaca la seva estructura força encaixonada en una zona costera molt abrupta. Per tant, ofereix una potència paisatgística notable. A més, disposa d’algunes morfologies dunars amb vegetació associada.

 

Cala Pilar

cales de menorca

Cala Pilar (Ciutadella) és una cala aïllada, pel fet de trobar-se en una zona poc habitada. L’entorn és captivador. El paisatge pren aquí una força extraòrdinaria. Destaca el contrast acolorit de la terra i la vegetació circumdant amb l’arena de la platja i les tonalitats de la mar. A la part davantera el sistema dunar és de poca alçada i amb una cobertura vegetal poc densa. En canvi pren dinamisme a les parts més altes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad