farigola

Una planta popular

La farigola (Thymus vulgaris) és una planta molt popular i coneguda arreu. També se l’anomena timó. És estesa per bona part dels Països Catalans a excepció de Mallorca i Menorca. La podem trobar des de vora mar fins a uns 2000 m d’altitud. La farigola forma matetes no gaire grans, d’un pam d’alçada més o menys. Tota la planta és plena de glàndules que li donen la seva olor característica. És molt apreciada com a condiment.

La farigola s’adapta molt bé en indrets secs. La trobem en molts llocs de la nostra geografia. En funció de la climatologia la veiem florida més aviat o més tard, però és a partir de meitats de març i durant el mes d’abril quan la podem veure més florida.

Amb propietats medicinals

Són diverses les propietats medicinals de la farigola: ajuda en problemes respiratoris, va bé per la tos i els refredats. És antiinflamatòria i calma el dolor. També ajuda en problemes digestius. Reforça les defenses i és antioxidant. I a més té efectes diürètics. Una infusió de farigola sempre va bé per moltes coses.

farigola

Alegrant senders i camins

A la primavera caminar per camins rurals i sendersde de muntanya és una delícia. Aquí i allà les plantes florides escampen els seus aromes peculiars. I quan passem per llocs on hi ha matetes de farigola florides, la seva vistositat decora i alegra l’entorn. Si en colliu no arranqueu mai la mota sencera, només agafeu alguna branqueta de cada mateta.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad