RIU ESTRETS

El riu Estrets neix dins del Parc Natural dels Ports a la zona denominada el barranc del Llord, però no pren forma fins a la font de la Barrina i la font de la Franqueta. En el seu recorregut inicial passa per terres del terme d’Horta de Sant Joan (Terra Alta).

RIU ESTRETS

Després s’endinsa pel terme d’Arnes (Terra Alta) obrint-se pas a través de les moles majestuoses del Don, els Estrets d’Arnes i les moles del Biearnets. Franquejats els terrenys muntanyosos dels Ports es perllonga per la plana d’Arnes on el seu cabdal s’amplia de manera considerable. Tributa les seves aigües al riu Algars, delimitant amb les terres del Baix Aragó.

Cal destacar esl valors ambientals pel que fa a la vegetació i la fauna associada al riu. Per exemple a l’alçada de la desembocadura del barranc Gros al riu Estrets s’hi forma una mena d’aiguamolls. També els valors paisatgístics són de gran importància. Al llarg del riu el paisatge es mostra imponent, ple de vitalitat . Hi ha senders i corriols per poder fer senderisme. Per tant, és un lloc ideal per gaudir del seu entorn natural i admirar la seva bellesa.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad