la vall del cérvol

En aquest post sortim del sud de Catalunya i baixem una mica més avall, cap a terres del nord de Castelló. Fem cap a la vall del Cérvol. Aquesta vall està inclosa dintre del PORN (Programa d’Ordenació de Recursos Naturals) del Parc Natural de la Tinença de Benifassà (Baix Maestrat).

La vall, encerclada de belles i imponents muntanyes pren el nom del riu Cérvol, el qual neix als Ullals de la Carcellera (Morella). Aquest riu agafa direcció sud-est i travessa tota la vall tributant les seves aigües a la Mediterrània dins del terme municipal de Vinaròs.

Un regal per als sentits

En aquests magnífics paratges a cavall de la Comarca dels Ports i el Baix Maestrat hem viscut interessants experiències amb activitats guiades de senderisme. En aquests darrers anys hem pogut descobrir paisatges muntanyencs amb uns entorns naturals de gran atractiu.

És un regal per a els sentits caminar per aquests antics senders i camins que travessen barrancs i muntanyes. En temps passats unien masos i poblacions. Per tant, la gent del territori hi transitava sovint: masovers, tractants, pastors, carboners, llenyataires, etc.

Patrimoni natural i cultural

Són diversos els valors ambientals i també paisatgístics que ens ofereix la vall del Cérvol. Boscos de carrasques, roures i pins acompanyats d’un ric sotabosc contrasten amb prats de pastura i cims elevats que disposen d’unes vistes molt boniques. Els paisatges retenen la mirada. També destaquen els arbres d’enorme soca i capçada que es troben per la vora de camins i senders: ginebres, pins de pinassa, teixos, til·lers, etc.

Poblets rurals com Bel o Vallibona s’integren amb harmonia en un paisatge impol·lut. També són interessants de visitar les ermites de Sant Domingo i Santa Àgueda situades en uns llocs acollidors, ideals per a la contemplació i el repòs. Sens dubte, conèixer i caminar per aquest racó de món esdevé una experiència molt autèntica.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad