Una nit inoblidable

 Aprofitant el bon temps

 Cada any al mes d’agost tenim l’oportunitat de sortir a la muntanya a contemplar el cel   nocturn. L’observació del firmament estelat té una doble motivació. Per una banda,   l’albirament i identificació dels estels refulgents i les constel·lacions. I, sobretot, per   l’aparició sobtada dels meteors coneguts com Perseids (le Llàgrimes de Sant Llorenç).

L’espectacle dels meteors

Aquests estels fugaços també són coneguts més popularment com les Llàgrimes de Sant Llorenç, perquè es veuen els dies pròxims a la data de celebració d’aquest sant. Sens dubte la pluja de meteors és tot un espectacle per admirar.

Des de llocs privilegiats de les nostres muntanyes viurem un esdeveniment emotiu i màgic a la vegada. En resum, gaudirem d’una bona experiència.

Un cometa famós

El cometa Swift-Tuttle, té un període de 130 anys.
Va passar prop del Sol per última vegada l’any 1992.
Aquesta òrbita està plena de partícules petites que
han estat alliberades pel cometa en els seus passos anteriors.


Per tant, quan una d’aquestes partícules, que van formar
al seu dia la cua del cometa, entra a l’atmosfera terrestre, la fricció l’escalfa de tal manera que es vaporitza a gran altura (uns 100 km). 
Durant uns segons, la partícula brilla com si fos una estrella.
Per això aquest fenomen rep el nom popular de “estrella fugaç”.

No es tracta per tant d’una estrella, sinó d’una partícula de pols incandescent. A més, durant l’any hi ha diverses pluges de meteors.
Per exemple, els Quadràntids al gener,
els Lírids a l’abril, els Eta-Aquàrids al maig, els Oriònids a l’octubre,
els Leònids al novembre, etc.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad