BOSCOS TERAPÈUTICS

Els boscos són una font de salut i benestar
Visitar i caminar regularment pel bosc millora la nostra salut.
En boscos madurs la potencialitat terapèutica augmenta considerablement.

Les propietats del bosc

El bosc afecta els nostres cinc sentits i redueix de manera considerable l’estrès. Per tant, caminar pel bosc comporta molts beneficis per la salut tant física com mental. També redueix la tensió arterial i el sucre a la sang, millora la salut cardiovascular i metabòlica, la concentració, la memòria i el llindar del dolor.

Els colors verds predominants de la vegetació relaxen la nostra ment i també ens aporten vitalitat.

Dintre del bosc la vida s’alenteix. Les sensacions viscudes esdevenen experiències positives. Els colors verds predominants de la vegetació relaxen la nostra ment i també ens aporten vitalitat. L’aire oxigenat d’un bosc és ple de fitoncides. Són uns olis naturals que els arbres segreguen per protegir-se d’insectes, fongs i bacteris. Per tant, d’alguna manera el seu sistema de defensa beneficia el nostre sistema inmunitari.

Una funció terapèutica demostrada

Les persones que s’endinsen regularment a la natura coneixen de primera mà els beneficis per a la salut que suposa caminar per boscos de les nostres muntanyes.

Als boscos cal anar-hi amb el màxim respecte.

A l’actualitat la investigació científica està demostrant la funció terapèutica, tant a nivell psicològic com també fisiològic, que comporta el contacte directe amb paratges boscosos. En boscos madurs la potencialitat terapèutica augmenta considerablement.

Però, als boscos cal anar-hi amb el màxim respecte. I un principi bàsic i fonamental és deixar els llocs per on passem totalment nets de qualsevol deixalla, per petita que sigui.

 

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad