BOSCOS TERAPÈUTICS

Els boscos són una font de salut i benestar
Visitar i caminar regularment pel bosc millora la nostra salut.
En boscos madurs la potencialitat terapèutica augmenta considerablement.

Les propietats del bosc

El bosc afecta els nostres cinc sentits i redueix de manera considerable l’estrès. Per tant, caminar pel bosc comporta molts beneficis per la salut tant física com mental. També redueix la tensió arterial i el sucre a la sang, millora la salut cardiovascular i metabòlica, la concentració, la memòria i el llindar del dolor.

Els colors verds predominants de la vegetació relaxen la nostra ment i també ens aporten vitalitat.

Dintre del bosc la vida s’alenteix. Les sensacions viscudes esdevenen experiències positives. Els colors verds predominants de la vegetació relaxen la nostra ment i també ens aporten vitalitat. L’aire oxigenat d’un bosc és ple de fitoncides. Són uns olis naturals que els arbres segreguen per protegir-se d’insectes, fongs i bacteris. Per tant, d’alguna manera el seu sistema de defensa beneficia el nostre sistema inmunitari.

Una funció terapèutica demostrada

Les persones que s’endinsen regularment a la natura coneixen de primera mà els beneficis per a la salut que suposa caminar per boscos de les nostres muntanyes.

Als boscos cal anar-hi amb el màxim respecte.

A l’actualitat la investigació científica està demostrant la funció terapèutica, tant a nivell psicològic com també fisiològic, que comporta el contacte directe amb paratges boscosos. En boscos madurs la potencialitat terapèutica augmenta considerablement.

Però, als boscos cal anar-hi amb el màxim respecte. I un principi bàsic i fonamental és deixar els llocs per on passem totalment nets de qualsevol deixalla, per petita que sigui.

Actualització: 17/11/21

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad