beneficis del senderisme

Els beneficis del senderisme

Caminar per la natura és una activitat molt saludable. Quan practiquem senderisme no només gaudim dels efectes positius de fer exercici físic, sinó que a més hi sumem els beneficis que ens aporta el contacte amb la natura.

Sens dubte el senderisme és una activitat que reuneix molts aspectes que ens ajuden a mantenir i millorar la salut. I, per si això fos poc, combina elements esportius, culturals i d’oci d’una manera agradable.

A nivell físic, com que és un exercici aeròbic, permet un funcionament més eficient del cor i, per tant, millora la nostra salut cardiovascular.

Així mateix, estimula el flux d’oxigen a través del cos, millora la respiració i ajuda a augmentar la massa muscular, la força general i la densitat òssia. També comporta una important despesa calòrica, que ajuda a controlar el pes i a disminuir el greix corporal. 

Diversos estudis científics han confirmat que la pràctica d’un exercici moderat contribueix a millorar el nivell del colesterol, al mateix temps que estimula la sensació de benestar i incrementa l’actitud mental positiva.


Caminar aclareix la ment, millora la memòria, recarrega l’energia mental, ajuda a dormir millor i redueix l’estrès.

També potencia l’autoestima, la creativitat i la concentració. I segur que encara em deixo alguna cosa.

Els seus beneficis per a la salut són innegables.

Una forma de cuidar-se, d’aprendre i de gaudir del temps lliure

Fer senderisme és una activitat que permet múltiples enfocaments, ja que pot interpretar-se com un esport, plantejant llargs recorreguts que requereixin un esforç físic intens. O com un passeig sense més ambició que gaudir de la companyia de qui el comparteixen i de la bellesa de l’entorn en que té lloc. O pot plantejar-se com un viatge, com una forma relaxada de conèixer nous llocs.

A Catsud a més ens agrada plantejar-ho com una manera excel·lent de descobrir el nostre territori proper i els seus valors naturals i culturals.

Qualsevol persona pot practicar el senderisme, independentment de l’edat i la condició física, sempre que es faci d’acord amb les possibilitats de cadascú.
Per tant, des d’aquest punt de vista es pot dir que el senderisme està a l’abast de tothom.

És l’excusa perfecta per allunyar-se de l’estrès i rutines de la vida diària. A més fa possible conèixer persones i llocs als que d’altra forma difícilment ens aproparíem.

Una pràctica respectuosa amb l’entorn

La persona aficionada al senderisme és capaç d’apreciar la bellesa del medi natural i, en conseqüència, de valorar la seva cura i conservació. 

Practicar senderisme o caminar són activitats amb pocs requeriments. Sobretot cal un bon calçat, una indumentària apropiada i un mínim de precaucions basades en el sentit comú. I també respecte cap a l’entorn. És tot el que fa falta per a posar-se en marxa.

De manera que, vistes les avantatges, només queda escollir una ruta i posar-se a caminar.

Actualment degut a la Covid-19 tenim limitada la nostra mobilitat, però això propicia conèixer millor el nostre municipi i la nostra comarca. També podem anar als parcs urbans i zones verdes properes d’on vivim. Així, al plaer de caminar hi afegirem el plaer d’observar i descobrir els arbres, plantes, ocells i altres animalons del nostre territori proper i amb els que compartim hàbitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad