excursió plàcida

Racons de Móra d'Ebre
De vegades bé de gust fer una excursió plàcida per camins rurals. Com aquesta que vam descobrir fa anys i que repetim de tant en tant. És l’excursió ideal per fer en grup i mantenir converses animades durant tot el recorregut.

La calma dels camins rurals

Aquest és un recorregut d’uns 11 km i uns desnivells acumulats més aviat moderats (+334 -347) que es van assolin gradualment.

Transcorre majoritàriament per camins rurals. Aquest factor permet caminar junts i xerrar sense estar pendents d’altres coses. És una excursió senzilla però que curiosament té bons i interessants continguts.

EXCURSIÓ PLÀCIDAVistes i paisatges de qualitat

En primer lloc direm que les vistes obertes i els paisatges atractius sovintegen que van canviant. Es camina entre altituds de 300 i 400 metres. Els boscos de pi blanc es van alternant amb conreus d’oliveres i també ametllers.

Un lloc d’antic culte

Aquesta excursió plàcida comença en el paratge idíl·lic de Sant Jeroni i Santa Madrona, als peus de la muntanya de la Picossa. En aquest recés de pau hi ha una munió de xiprers mil·lenaris que simbolitzen la espiritualitat del lloc.

La petjada dels Templers

Més endavant s’hi troba un altre lloc amb història. L’ermita de Santa Magdalena de Mucoró (s.XII), antiga possessió dels templaris dintre dels dominis de la baronia dels Entença. És un lloc molt especial on les panoràmiques del sud prenen una força visual extraordinària.

La vall de Lladres i el Robin Hood de l’Ebre

L’excursió plàcida continua i davalla cap a la vall del Trempat. Però abans es pot albirar la vall de Lladres amb excel·lents miradors oberts cap a la Terra Alta.

Potser a la vall de Lladres en alguna ocasió s’hi va amagar Currutaco un bandoler «diferent» perquè només robava als rics per a repartir els seus botins entre la gent més necessitada. Això sí, prèviament es quedava una sucosa comissió per la feina feta. El cas és que amb el temps i havent-se tornat ric és va casar i establir a Móra d’Ebre.

La vall del Trempat

Una vegada s’arriba a a la vall del Trempat apareix el GR-171. Apareixen conreus treballats i masos com el de Pantoniet o el de Josep Matarranyes. El camí va ascendint suaument cap als colls de Fraus. I des d’aquest punt ja baixem fins al lloc d’inici.

Un agradable final

Finalment, completada aquesta circular encara es pot gaudir una estona del lloc encantador de Sant Jeroni. Impregnar-se de l’energia d’aquest lloc esdevé una teràpia saludable.