solstici d'hivern

El solstici d’hivern correspon al moment de l’any en què el Sol arriba a la seva alçada mínima en el zenit. És el moment en el qual l’astre rei es fa menys visible i per tant escalfa menys. A partir d’aquest moment la durada del dia va augmentant i la llum s’imposa gradualment. Fins arribar al solstici d’estiu quan el sol arribarà a la seva alçada màxima en el zenit. I per tant, s’acabarà el període de creixement i novament s’iniciarà el nou cicle de decreixement de la llum.

Moment de sembrar

El solstici d’hivern és un moment propici per a iniciar canvis o millores a nivell personal. De fet, qualsevol moment de l’any pot ser bo per millorar aptituds o eliminar certs patrons mentals, hàbits o costums negatius. Però, sempre és útil cercar els moments més adients que puguin facilitar els nostres propòsits. L’hivern té un poder profund i una energia ying (interior). És el moment de descansar i alhora de sembrar les llavors internes dels fruits que volem obtenir.

Cercar l’ajuda adient

Cal prendre decisions clares i fermes. La ment ha de rebré missatges concrets i contundents. La perseverança del dia a dia ha de complementar una bona estratègia personal. Ens pot ajudar la pràctica de certes disciplines. Existeixen variades possibilitats. Per posar alguns exemples: el ioga, el Tai Chi, la meditació, el Chi Kung, practicades regularment amb un bon mestre esdevenen un instrument eficaç per millorar la salut física i mental. I també per harmonitzar la nostra energia interior i per tant eliminar emocions negatives.

Hi ha molts camins possibles per aconseguir els objectius de millora o canvi. Cadascú ha de cercar el que més li escaigui. El solstici d’hivern pot ser un bon punt de partida per transitar per aquest nou camí. La llum s’anirà imposant donant força a la llavor de canvi, que quan arribi el solstici d’estiu s’haurà convertit en el fruit desitjat.

A mesura que la llum obri pas dintre l’ànima humana es reflexa en forma d’intel·ligència, d’amor, de bellesa, de noblesa, de força. OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad