Conta la llegenda que Jaume I es confessava abans d’anar a les batalles. Com a bon cristià i per tal de purificar la seva ànima confessava els seus pecats al bisbe de Girona Berenguer de Castellbisbal.

En tornar d’una d’aquelles batalles tota la cort s’havia assabentat que el rei tenia un amant. Jaume I en ser coneixedor d’això va manar que li tallaren la llengua al bisbe.

Quan les notícies arribaren al Pontífex, Innocent IV, aquell va cursar l’excomunió d’en Jaume. Però com que era molt necessari aquell rei per lluitar contra els infidels, li va manar com a penitència la construcció d’un hospital a Mallorca o un convent a Benifassà. Jaume I optà per la segona opció i envia als seus monjos de Poblet per tal de construir el monestir de Santa Maria de Benifassà.

Resulta ben curiós que en un lloc dels murs del convent hi ha una pedra amb la figura d’un bou traint-se l’espina clavada en una pota uns àngels que transporten un ànima cap al cel. Tot plegat simbolitza el pagament de la penitència de Jaume I.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad