MIRADORS DE L'EBRE

Paisatges culturals de l’Ebre

El riu Ebre, al llarg del seu recorregut per les Terres de l’Ebre, ens ofereix interessants miradors naturals. Al terme municipal de Miravet n’hi ha una bona colla. Són punts enlairats amb panorames bellíssims on el riu és el protagonista i on es pot gaudir de valent del paisatge. Però també destaquen molts més elements visuals que componen un paisatge cultural de gran qualitat. Per exemple, l’imponent i robust castell templer de Miravet, el cercle de muntanyes que envolten el territori, la vegetació de ribera, els camps fruiters, etc.

Per arribar a molts d’aquests miradors elevats cal caminar per camins i senders. Però val la pena fer un esforç. Els variats paisatges alegren la vista i causen una impressió de vitalitat.

Els senders de la Cameta Coixa

A la banda nord oest del terme de Miravet trobem una bona xarxa de senders que s’eleven per damunt del riu i ofereixen espectaculars vistes. Són camins i caminets que des de 2008 han estat creats pel Centre Excursionista de Muntanya la Cameta Coixa de Miravet. L’editorial Piolet té editat un mapa amb alguns d’aquests itineraris traçats. Hi ha diverses possibilitats per fer excursions a peu amb més o menys dificultat i/o durada.

miradors de l'ebre

D’on ve el nom de Cameta Coixa?

miradors de l'ebre

“La llegenda popular conta que al Castell de Miravet hi viu un monstre, «la Cameta Coixa». Aquesta criatura estranya, de tres potes, espera a l’esguard l’arribada de nens i nenes al Castell. Segons diuen a la carn dels infants hi troba el seu plat preferit. Així, al llarg dels anys, els miravetans i miravetanes han alertat als seus fills que no s’apropin al castell perquè corren el perill de ser engolits per aquesta bèstia. Per tant, s’assegura que la canalla no pugui prendre mal al voltant de les runes del castell i pugui trobar cap resta de munició o metralla de la guerra.” *

Font: Mapa Piolet “Els senders de la Cameta Coixa”

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad