Les moles de Xert estan ubicades al municipi de Xert, al nord del País Valencià, en concret a la comarca del Baix Maestrat.

Muntanyes peculiars

El Maestrat és un territori a tocar de les muntanyes dels Ports i el Sistema Ibèric. Són terres amb un rellevant patrimoni cultural i també natural. Hi ha paratges d’una marcada singularitat, sens dubte interessants de descobrir. Com per exemple el conjunt de les moles de la Redona, la Moleta i la Mola Grossa (806 m), muntanyes força originals prop del mateix poble de Xert. Aquest bonic poble està situat a la conca alta de la rambla de Cervera, en el sector occidental de la comarca. Des de Xert diversos senders i camins pugen a les esmentades moles.

Un bàlsam per a la ment

Dalt d’aquestes curioses moles, de imponents penya-segats, s’hi albiren una variada munió de paisatges de les comarques de Castelló. L’ascensió als seus cims esdevé un plaer agradable als ulls de l’observador amant de la natura. Per la seva forma i per la seva alçada és té la impressió d’estar enlairat en una fortificació natural. La mirada àmplia del territori circumdant esdevé balsàmica per a la ment. A la llunyania l’horitzó és ple de muntanyes amb el seu color sedant. A més s’albiren els camps amb les seves diferents tonalitats verdes oberts i lliures. Tot plegat força inspirador.

És cert que durant molt de temps a la mola Grossa s’hi explotaren pedreres de marbre jaspiat. I que anys enrere hi hagueren importants incendis que castigaren l’entorn. Amb tot, des de les moles de Xert la satisfacció està assegurada. Per tant, és un lloc idoni per gaudir de valent dels bons aires i els paisatges serens.

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad