RACO DELS ROGERALS

Al terme municipal del Lloar (Priorat), davall la muntanya “Damunt Roques”, i a la partida anomenada dels Rogerals, hi ha uns conglomerats d’arenoses roges. Els capricis de l’erosió han retallat de tal manera algunes roques que les han transformat en formes singulars.

Un paratge peculiar

El racó dels Rogerals és un paratge envoltat de vinyes i amplis paisatges verges del Priorat i la Ribera d’Ebre, amb les muntanyes de Llaberia i Tivissa com a teló de fons. Per aquest raconet tan preciós hi transcorre un sender que antigament ja era usat per la gent dels pobles veïns. Aquest camí fa cap dalt al mas dels Rabosins i enllaça amb altres camins que arriben a dalt de La Figuera o també a prop del Molar.

En Quiuma, una escultura natural

Al racó dels Rogerals hi destaca la roca anomenada “Nas d’en Quiuma”. Es tracta d’una forma humana amb un nas descomunal, però d’un realisme contundent. El “Quiuma” s’assembla a un home o ser estrany assegut que vigila amatent aquest indret del Priorat.

Coves prehistòriques

Per tota la partida dels Rogerals també hi ha nombroses coves, la majoria d’accés complicat. Algunes d’aquestes coves són de notables dimensions com la cova Santa i la dels Finestrals. En d’altres coves del voltant s’hi trobaren gran quantitat de vestigis dels primers pobladors d’aquest territori. Finalment dir que el Dr. Vilaseca hi va realitzar perllongats estudis, amb troballes prehistòriques força interessants.

 

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad