VIVENCIES DE TARDOR

La tardor ens ofereix escenaris naturals on es pot gaudir i experimentar vivències enriquidores. És una estació on predominen els dies assolellats amb temperatures força agradables. A mesura que avança la tardor, comencen a aparèixer algunes gelades tímides i dies més freds. Aquesta transició cap a l’hivern va acompanyada del vistós canvi cromàtic dels arbres caducifolis.

Vivències no programades

vivències de tardorPerò a la tardor també hi ha dies ennuvolats i més humits. Lluny de ser grisos o tristos, aquests dies són també oportunitats per gaudir d’espectacles naturals i vivències inesperades. En dies així, endinsar-se a la muntanya i al bosc pot esdevenir una experiència que no només ens ofereix tranquil·litat i recolliment, sinó que també ens brinda l’oportunitat d’observar les interaccions del clima amb la natura.

Per exemple, quan la humitat és elevada i els núvols baixos envolten les muntanyes, és admirable contemplar com aquestes nuvolades es mouen i s’enfilen des de les valls cap als cims. Lentament i sigil·losament, pugen fins als cims més alts, deixant-se caure suaument cap a altres vessants. Són imatges bellíssimes que captiven l’ànima i asserenen la ment.

Moments com aquests transmeten una delectança profunda que et fan sentir bé. Tot succeeix amb una espontaneïtat inesperada, la gràcia de les coses agradables que no han estat programades i apareixen sense pensar-t’ho. De fet, són moments per no pensar en res, simplement contemplar i sentir. A més, sempre pots tenir la sort de sumar a l’espectacle natural el vol majestuós d’aus rapinyaires, que apareixen sobtadament solcant l’aire. I també, amb una mica de sort, pots arribar a veure altres animals, com ara cabres salvatges.

L’encant subtil del bosc

Quan t’endinses al bosc, sempre tens l’oportunitat d’embolcallar-te amb les subtils energies que transmeten els arbres i les plantes. El cant d’alguns ocells fa l’ambient més acollidor i relaxant. D’aquesta manera ets sents més predisposat a observar els petits detalls que la natura t’ofereix aquí i allà.

Sens dubte, caminar, observar i respirar l’aire oxigenat del bosc esdevé una autèntica teràpia vitalitzadora. Sovint, són les petites experiències que es presenten sense planejar-les les que transmeten les millors sensacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad