BAIX PRIORAT

Excursions a peu

Temàtica

Patrimoni cultural
Història
Prehistòria
Paisatge

Preu activitat


El preu inclou:

– Guia de mitjana muntanya.
– Activitat comentada.
– Assegurances RC i Accidents.
– IVA inclòs.

Més informació

Durada activitat

2 dies

Població de trobada

1r dia: Bellmunt del Priorat
2n dia: El Masroig

Comarca

Priorat

Espai natural

Dades tècniques primer dia

Km itinerari

13

Desnivells acumulats

+ 420 m.
– 420 m.

Dades tècniques segon dia

Km itinerari

14

Desnivells acumulats

+ 277 m. 
– 277 m. 

WA

626 68 49 17

Un regal per a la vista

BAIX PRIORAT
  • Excursions per gaudir dels paisatges culturals agrícoles de muntanya mediterrània.

  • Vine a descobrir l’essència d’aquesta comarca! 

  • T’hi esperen històries, llegendes i indrets de gran bellesa.

Aquesta activitat de dos dies permet gaudir de paisatges vius i dinàmics, modelats per la interacció entre l’home i la natura. Són paisatges nets on predominen els turons boscosos alternats amb conreus agraris del Baix Priorat. Les rutes transcorren per corriols de muntanya i camins rurals agradables de transitar, envoltats de molta tranquil·litat.

Les descobertes són variades i força interessants, ja que es passa per llocs canviants amb històries i llegendes de tota classe. També sobten els racons de natura salvatge. I tot plegat es pot albirar des de magnífics miradors naturals situats en llocs estratègics del sud del Priorat.

Primer dia

La terra del dòlar

En aquesta bonica excursió es camina per un territori del Baix Priorat (Bellmunt del Priorat i El Masroig) on durant prop d’un segle (1880-1971) hi va haver una gran activitat minera. En una regió eminentment agrícola, que hi hagués un sector de treballadors amb nòmina a poblacions com Bellmunt o el Molar va comportar un gran contrast amb la resta. No és estrany, doncs, que la gent anomenessin als assalariats de les mines “els de la terra del dòlar” per la quantitat de diners en metàl·lic que s’hi bellugaven.

L’excursió també ens transporta a uns turons propers al riu Siurana envoltats de llegendes i històries suculentes. Són paratges que ja van ser habitats en temps molt antics. I a més, des del tossal del Sarraí es pot gaudir d’un bonic paisatge de postal del Priorat.

Segon dia

La gran vall encerclada de muntanyes

Excursió de gran atractiu paisatgístic que transcorre pels municipis de El Masroig i de Marçà. Molt agradable de fer, ja que passa per camins rurals envoltats de conreus agraris i corriols de boscos de baixa muntanya. També l’itinerari ens regala serenes perspectives del Baix Priorat, amb valls obertes rodejades de belles muntanyes del sud de Catalunya.

A més el recorregut ofereix altres incentius per les seves singulars descobertes de llocs inusuals: la Tosseta, Verinxells, los Aiguassals, l’Ereta de les Bruixes, la Morlanda, els Galls (on hi ha una ruta de pedra seca amb boniques barraques escampades pels conreus i pel bosc), etc. De ben segur que aquesta excursió de creació pròpia, que ja vam estrenar l’any 2002 i que ara recuperem, us sorprendrà i captivarà.

By catsud

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per obtenir dades estadístiques i millorar els nostres serveis. Si acceptes o continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   
Privacidad